Eurocazino Geschiedenis

Hoe het Eurocazino avontuur begon!
Eurocazino was 1 van de eerste aanbieders in Nederland met echte gokkasten zoals uit het café. De oprichter en bedenker was wijlen Willem Boverhof van Holland Horeca. Eerst vanuit Groningen maar later werd het bedrijf voortgezet vanuit Usquert. De eerste gokkasten van Eurocazino waren Prehistoric Slots, Lucky Sevens en Addams Slots. In 2003 kwam nefertiti, maar de echte topper kwam met de Mad Timer ofwel de oldtimer van barcrest. Ook kwamen ze toen met Keno een soort bingo spel. Ook in 2003 kwam Eurocazino met de toppers zoals Club2000 en de lotus, maar ook de Topshot.

Bedrijfsnamen
Bedrijven, holdings etc waar wij Eurocazino mee associeren zijn Simbat (Simbat Entertainment Systems Ltd., gevestigd op de Seychellen), Spinity en Slotstar.

Hoe werden de kasten gemaakt?
De kasten werden gemaakt door foto’s te maken van de kasten en geluiden op te nemen met een microfoon. Een bedrijf in India of Oekraine (exact weten we het niet) maakte dan de software. Het was dus niet zo dat het orginele programma van de kast gebruikt werd.!

Concurrentie!
Al vrij snel kwam in 2003 Oranjecasino en Tanzoo. Ook Fruitkings kwam er later bij.

Ondergang!
Het grote probleem was dat Eurocazino gebruik maakte van Copyright namen met gokkasten zoals Random Runner. Dit was eigendom van errel wat later viel onder Novomatic. Deze laatste pakte Eurocazino aan en Eurocazino moest bakken met geld maandelijks betalen. Maar de doodsteek was een inval in Usquert in 2019! De FIOD legde beslag op maar liefst 30 miljoen euro!
Nadien hebben we niks meer vernomen van Eurocazino en gerelateerde bedrijven.